fbpx

Wijnproeverij Waalwijk

De wijnles organiseert op een laagdrempelige manier wijnproeverijen in Waalwijk. Omdat het meer is dan een wijnproeverij, noem ik ze wijnlessen! Tijdens een wijnles gaan we natuurlijk ook wijnproeven, waarbij ik je alles vertel over de wijnen, hun herkomst en over de wijnmakers. Maar daarnaast leer ik je ook stap voor stap hoe je de kwaliteit van wijn kunt herkennen. Heel wat meer dan bij een standaard wijnproeverij dus!

Inmiddels als zin gekregen in een gezellige avond wijnproeven? Of wil je graag meer over wijn leren? Schuif dan gezellig aan in Waalwijk, bij Bistro JAN!

Hoe ziet een wijnproeverij in Waalwijk eruit?

Tijdens een wijnproeverij bij Bistro JAN neem ik je mee naar de wereld van de wijn. Iedere les staat in het teken van een thema. Natuurlijk gaan we lekker wijnproeven, daarom staan er per les 5 à 6 wijnen centraal. Ik vertel je alles over de wijnen, hun herkomst en de wijnmakers. En omdat proeven een vak apart is, leer ik je dit stap voor stap op een begrijpelijke manier waarbij we ook naar de kwaliteit van wijn gaan kijken!

Wat gaan we doen:

Wijnproeverij-Waalwijk

🄻🄴🅂🅁🄾🄾🅂🅃🄴🅁:

Een basis wijnles | Waalwijk | 24 juni

Een Spaanse wijnles | Waalwijk | 17 juli

Bij alle aankopen via De Wijnles zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Wijnlessen worden gegeven bij...

Wijnproeverij-bistro-JAN-Waalwijk

Bistro Jan

Bistro JAN bevindt zich in een voormalig kloosterboerderij uit 1440, het oudste monument van Waalwijk. Ze zijn dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 17.00 uur. Neem plaats aan de foodbar, kies een tafel in de gezellige bistro of strijk bij mooi weer neer in de secret garden. Ze koken ze met dagverse vis, vlees en groenten van de allerbeste leveranciers. Wil je dus nog een hapje eten voor de les start, dan is dat allemaal mogelijk bij Bistro JAN!

Praktische informatie

Wie geeft de wijnlessen in Waalwijk?

Heb jij dat ook wel eens? …..dat je gegrepen wordt door een gepassioneerd verhaal dat iemand je verteld. Zo bezocht ik in de Moesel, tijdens een weekend, een wijnproeverij. Je kunt misschien wel raden wat ik te proeven kreeg maar in plaats van aan het glas, hing ik aan de lippen van een enthousiaste wijnmaker die met verve vertelde dat wijn maken een proces is van 365 dagen per jaar. Iedere dag bezig zijn om de beste kwaliteit wijn te krijgen. Is het niet in de wijngaard dan wel in de wijnkelder. Ik ben Mark Thijssen en vanaf dat ene weekend in de Moesel, werd de wijnliefhebber langzaam een wijnenthousiast. Dat is nu 3 jaar geleden en een aantal certificaten verder. Het enthousiasme is nooit meer weggegaan en ik kreeg er een nieuwe hobby bij. Iets wat ik nu met jullie kan delen bij Bistro Jan! Hopelijk zie ik je snel.
Liefs, Mark
wijndocent-mark-Thijssen

Waarom een wijnproeverij in Waalwijk?

Waarom meedoen met een wijnproeverij?

Nou omdat wijn onwijs lekker is, wie wil dat nou niet proeven! Nee, maar even serieus. Wijn is gemaakt om van te genieten en vaak zien we dat er heel moeilijk over wordt gedaan. Zo zonde want veel mensen |waaronder ikzelf een aantal jaar geleden| hebben geen idee wat ze moeten kiezen in de winkel of van een wijnkaart. Om dat nou wat makkelijk te maken kun je meedoen met mijn wijnlessen

Daar leren we op een laagdrempelige manier over wijn. Vertel ik je alles over de wijnen maar neem ik je ook mee bij het lezen van etiketten, leg ik lastige wijntermen super simpel uit en is er veel tijd voor gezellige gesprekken en persoonlijke verhalen! Daarnaast proef je ook nog eens zo’n 5 à 6 wijnen per les, perfect dus om te ontdekken wat jij nou lekker vindt.

Iedere wijnles heeft zijn eigen thema, zodat jij zelf kunt kiezen waar je meer over zou willen leren.

Wijnproeverij-waalwijk
Foto gemaakt door Isabella Verduyn

Als eerst op de hoogte zijn?

Wil jij als eerst op de hoogte zijn van nieuwe wijnlessen & evenementen in Waalwijk?
Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en blijf helemaal up to date!

Wijn-inschenken

Het antwoord op al je vragen over een wijnproeverij in Waalwijk...

Bij een wijnproeverij maak je kennis met meerdere soorten wijn waar kort iets over wordt verteld. Bij een wijnles zoeken we meer de diepgang op en leer ik je alles over de wijnen die we gaan proeven. Door stap voor stap een wijn te proeven leer ik je ook naar de kwaliteit van wijn te kijken! Heel wat meer dus dan bij een standaard wijnproeverij.

Yes! Naast heerlijke wijnen verrast Bistro JAN je ook met een plankje vol lekkers. Heb je allergieën of dieetwensen, laat dit ons dan weten bij je boeking! 

Ja zeker, Bistro JAN biedt heerlijke gerechten waar je voor of na de wijnles van kunt genieten. Tijdens de wijnles is het helaas niet mogelijk om te bestellen.

Geef bij je reservering aan dat je om 19:00 uur aanschuift bij de wijnles, dan zorgen ze dat jouw buik voor die tijd gevuld is!

14 dagen voorafgaand aan de wijnles is het mogelijk om je ticket kosteloos te annuleren, daarna helaas niet meer. Zie onze algemene voorwaarden.

Ja hoor! Ik kan een wijnles ook bij jou thuis of op één van de locaties verzorgen! Neem een kijkje bij wijnproeverijen of neem gewoon even contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Ja natuurlijk! In de webshop vind je een hele leuke cadeaubon.

Wijnproeverij Waalwijk

Staat jouw vraag er niet bij? Dat is oké, je kunt mij heel
gemakkelijk een berichtje sturen. 

Dit is wat anderen vonden van een wijnles:

Lynn Draaijer
2023-05-17
Ontzettend leuke manier om bezig te zijn met wijn. Anne neemt je mee in de manier waarop je een wijn ontleed en samen ga je op ontdekkingsreis. Zelf heb ik de Nederlandse wijnles gevolgd. Leuk om te zien wat Nederland te bieden heeft qua wijn en smaken. Een top avond gehad door Anne!
Ilse Reijnen
2023-05-10
Echt een aanrader! Inmiddels hebben we met onze vriendengroep alweer twee superleuke en leerzame lessen van Anne gevolgd. Anne weet een ontzettend fijne sfeer te creëren waarin zowel kennis als gezelligheid worden gecombineerd met lekkere wijn en bijpassende hapjes :) Wat ons betreft gaan er zeker meerdere lessen volgen!
Stefanie Lamers
2023-04-13
Anne maakt over wijn leren leuk & toegankelijk. Met leuke feitjes, genoeg te proeven & fijne hand-outs, was het een super leuke avond uit.
Tessa van der Wel
2023-04-13
Anne is enthousiast, erg kundig en duidelijk in haar uitleg. Erg gezellige en leerzame avond gehad. En lekkere wijn!
Manfred Cantrijn
2023-04-01
Superleuke en enthousiaste Anne, weet veel van de wijnen en weet theorie en praktijk goed te combineren. We gaan zeker voor een vervolg (SDEN2).
Anne Amsterdam
2023-03-22
Superleuke avond gehad. Anne weet haar kennis op een speelse manier over te brengen. Goede balans tussen leerzaam en gezellig.
Machteld Menkveld
2023-03-22
Leuke informatie bij lekkere wijnen. Goed te volgen en gezellig
Eva Hebbink
2023-02-15
Enorm leuke les van Anne. Heel laagdrempelig in een gezellige leuke setting.
Ontvang het laatste nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

krijg een seintje zodra er nieuwe wijnlessen, -cursussen en evenementen online staan.