Wijnproeverij Utrecht

De wijnles organiseert op een laagdrempelige manier wijnproeverijen in Utrecht. Omdat het meer is dan een wijnproeverij, noem ik ze wijnlessen! Tijdens een wijnles gaan we natuurlijk ook wijnproeven, waarbij ik je alles vertel over de wijnen, hun herkomst en over de wijnmakers. Maar daarnaast leer ik je ook stap voor stap hoe je de kwaliteit van wijn kunt herkennen. Heel wat meer dan bij een standaard wijnproeverij dus!

Inmiddels als zin gekregen in een gezellige avond wijnproeven? Of wil je graag meer over wijn leren? Schuif dan gezellig aan in Utrecht, bij Lefebvre!

Hoe ziet een wijnproeverij in Utrecht eruit?

Tijdens een wijnproeverij bij Wijncafe Lefebvre in Utrecht neem ik je mee naar de wereld van de wijn. Iedere les staat in het teken van een thema. Natuurlijk gaan we lekker wijnproeven, daarom staan er per les 5 à 6 wijnen centraal. Ik vertel je alles over de wijnen, hun herkomst en de wijnmakers. En omdat proeven een vak apart is, leer ik je dit stap voor stap op een begrijpelijke manier waarbij we ook naar de kwaliteit van wijn gaan kijken!

Wat gaan we doen:

Wijnproeverij-Utrecht
Lefebvre-Utrecht

Genieten van de mooie dingen in het leven, daar zijn we bij Lefebvre fan van. Gezelligheid in je glas en gastronomie op je bord! Wanneer jij je op je gemak voelt, heerlijk geniet van de avond én met een Joie de Vivre-gevoel naar huis gaat, hebben wij ons doel behaald.

Schuif donderdag t/m maandag aan vanaf 15 uur in ons wijncafé of in ons bistrocafé op het gezelligste stadsplein van Utrecht: De Neude.

Praktische informatie

🄻🄴🅂🅁🄾🄾🅂🅃🄴🅁:

Dinsdag 11 juli | 19:00-21:30uur | Alles over rosé | 50,-

Bij alle aankopen via De Wijnles zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Let op! De wijnles vindt doorgaands plaats in de kelder bij Lefebvre. Deze ruimte is helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Ben jij slecht ter been en wil je graag meedoen, stuur mij dan een berichtje!

Waarom een wijnproeverij in Utrecht?

Waarom meedoen met een wijnproeverij? Nou omdat wijn onwijs lekker is, wie wil dat nou niet proeven! Nee, maar even serieus. Wijn is gemaakt om van te genieten en vaak zien we dat er heel moeilijk over wordt gedaan. Zo zonde want veel mensen |waaronder ikzelf een aantal jaar geleden| hebben geen idee wat ze moeten kiezen in de winkel of van een wijnkaart. Om dat nou wat makkelijker te maken kun je meedoen met mijn wijnlessen

Daar leren we op een laagdrempelige manier over wijn. Vertel ik je alles over de wijnen maar neem ik je ook mee bij het lezen van etiketten, leg ik lastige wijntermen super simpel uit en is er veel tijd voor gezellige gesprekken en persoonlijke verhalen! Daarnaast proef je ook nog eens zo’n 5 à 6 wijnen per les, perfect dus om te ontdekken wat jij nou lekker vindt.

Wijnproeverij-Utrecht-Anne-Arts
Foto gemaakt door Isabella Verduyn

Als eerst op de hoogte zijn?

Wil jij als eerst op de hoogte zijn van nieuwe wijnlessen & evenementen in Utrecht?
Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en blijf helemaal up to date!

Wijn-inschenken

Het antwoord op al je vragen over een wijnproeverij in Utrecht...

Bij een wijnproeverij maak je kennis met meerdere soorten wijn waar kort iets over wordt verteld. Bij een wijnles zoeken we meer de diepgang op en leer ik je alles over de wijnen die we gaan proeven. Door stap voor stap een wijn te proeven leer ik je ook naar de kwaliteit van wijn te kijken! Heel wat meer dus dan bij een standaard wijnproeverij.

Yes! Naast heerlijke wijnen verrast Lefebvre je ook met een plankje vol lekkers.

Ja zeker, Lefebvre Utrecht biedt heerlijke gerechten waar je voor of na de wijnles van kunt genieten. Tijdens de wijnles is het helaas niet mogelijk om te bestellen.

14 dagen voorafgaand aan de wijnles is het mogelijk om je ticket kosteloos te annuleren, daarna helaas niet meer. Zie onze algemene voorwaarden.

Ja hoor! Ik kan een wijnles ook bij jou thuis of op één van de locaties verzorgen! Neem een kijkje bij wijnproeverijen of neem gewoon even contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Ja natuurlijk! In de webshop vind je een hele leuke cadeaubon.

Wijn-Anne-Arts

Staat jouw vraag er niet bij? Dat is oké, je kunt mij heel
gemakkelijk een berichtje sturen. 

Wist je dat ik ook wijnproeverijen verzorg in Nijmegen en Den Bosch?

De Wijnles verzorgt wijnproeverijen in Utrecht,  Nijmegen, Tilburg en in Den Bosch.  Kun je niet bij een les in Utrecht zijn, 
sluit dan gezellig aan in een andere stad!

Dit is wat anderen vonden van een wijnles:

Kim Lensen
2023-02-11
Super leuke avond! Veel geleerd, mega leuke lekkere wijnen geproefd en ook nog gezellig. Dikke aanrader. 🙂
Lotte V. Veggel
2023-02-09
Super leuke les gehad, enthousiast en hele fijne en handige tips! Echt een aanrader...!
Bas van Vijfeijken
2023-02-09
Anke is een topper! Leuke wijncursussen waar je echt wat van leert!
Amber de Haan - Tax
2023-02-08
Leuke, praktische wijnles op een informele manier. Echt een aanrader!
Nick Snel
2023-01-12
Leuke wijnles! Erg informatief. Anne presenteert het erg leuk!
Laurie Pennycott
2022-12-18
Wat een leuk kado was deze wijnproeverij! Met online uitleg een gezellige avond gehad met heerlijke wijnen!