Wijnproeverij Nijmegen

De Wijnles organiseert op een laagdrempelige manier wijnproeverijen in Nijmegen. Omdat het meer is dan een wijnproeverij, noem ik ze wijnlessen! Tijdens een wijnles gaan we natuurlijk ook wijnproeven, waarbij ik je alles vertel over de wijnen, hun herkomst en over de wijnmakers. Maar daarnaast leer ik je ook stap voor stap hoe je de kwaliteit van wijn kunt herkennen. Heel wat meer dan bij een standaard wijnproeverij dus! Heb jij inmiddels al zin gekregen in een gezellige avond wijnproeven of wil je graag meer leren over wijn? Schuif dan gezellig aan in Nijmegen, bij Bar Lebowski!

Hoe ziet een wijnproeverij in Nijmegen eruit?

Tijdens een wijnproeverij bij Bar Lebowski in Nijmegen neem ik je mee naar de wereld van de wijn. Iedere les staat in het teken van een thema. Natuurlijk gaan we lekker wijnproeven, daarom staan er per les 5 à 6 wijnen centraal. Ik vertel je alles over de wijnen, hun herkomst en de wijnmakers. En omdat proeven een vak apart is, leer ik je dit stap voor stap op een begrijpelijke manier waarbij we ook naar de kwaliteit van wijn gaan kijken!

Wat gaan we doen:

Wijnproeverij-Nijmegen
Bar-Lebowski-Nijmegen

Bar Lebowski, sinds februari 2016 de hotspot in het centrum van Nijmegen. Een café om gezellig met elkaar aan de bar of met al jouw vrienden aan een tafel te borrelen. Ze hebben een uitgebreide wijnkaart en heerlijke bar bites. Ook voor een grotere hap kun je bij ze terecht, dus nog even snel iets eten voor de wijnles begint? Dat kan allemaal bij Lebowski!

Praktische informatie

🄻🄴🅂🅁🄾🄾🅂🅃🄴🅁:

Dinsdag 7-2-2023 | 19:00-21:30uur | Een Zuid-Afrikaanse wijnles

Woensdag 15-2-2023 | 19:00-21:30uur | Een basis wijnles

Woensdag 1-3-2023 | 19:00-21:30uur | Een vegan wijnles

Dinsdag 14-3-2023 | 19:00-21:30uur | Alles over Port

Woensdag 5-4-2023 | 19:00-21:30uur | Een basis wijnles

Dinsdag 18-4-2023 | 19:00-21:30uur | Een Zuid-Afrikaanse wijnles

Woensdag 17-5-2023 | 19:00-21:30uur | Een Nederlandse wijnles

Dinsdag 30-5-2023 | 19:00-21:30uur | Alles over Chardonnay

Bij alle aankopen via De Wijnles zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Waarom een wijnproeverij in Nijmegen?

Waarom meedoen met een wijnproeverij? Nou omdat wijn onwijs lekker is, wie wil dat nou niet proeven! Nee, maar even serieus. Wijn is gemaakt om van te genieten en vaak zien we dat er heel moeilijk over wordt gedaan. Zo zonde want veel mensen |waaronder ikzelf een aantal jaar geleden| hebben geen idee wat ze moeten kiezen in de winkel of van een wijnkaart. Om dat nou wat makkelijk te maken kun je meedoen met mijn wijnlessen

Daar leren we op een laagdrempelige manier over wijn. Vertel ik je alles over de wijnen maar neem ik je ook mee bij het lezen van etiketten, leg ik lastige wijntermen super simpel uit en is er veel tijd voor gezellige gesprekken en persoonlijke verhalen! Daarnaast proef je ook nog eens zo’n 5 à 6 wijnen per les, perfect dus om te ontdekken wat jij nou lekker vindt.

Wijnproeverij-Nijmegen-Anne-Arts

Als eerst op de hoogte zijn?

Wil jij als eerst op de hoogte zijn van nieuwe wijnlessen & evenementen in Nijmegen?
Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en blijf helemaal up to date!

Wijn-inschenken

Het antwoord op al je vragen over een wijnproeverij in Nijmegen...

Bij een wijnproeverij maak je kennis met meerdere soorten wijn waar kort iets over wordt verteld. Bij een wijnles zoeken we meer de diepgang op en leer ik je alles over de wijnen die we gaan proeven. Door stap voor stap een wijn te proeven leer ik je ook naar de kwaliteit van wijn te kijken! Heel wat meer dus dan bij een standaard wijnproeverij.

Yes! Naast heerlijke wijnen verrast Lebowski Nijmegen je ook met een plankje vol lekkers.

Ja zeker, Bar Lebowski Nijmegen biedt heerlijke gerechten waar je voor of na de wijnles van kunt genieten. Tijdens de wijnles is het helaas niet mogelijk om te bestellen.

14 dagen voorafgaand aan de wijnles is het mogelijk om je ticket kosteloos te annuleren, daarna helaas niet meer. Zie onze algemene voorwaarden.

Ja hoor! Ik kan een wijnles ook bij jou thuis of op één van de locaties verzorgen! Neem een kijkje bij wijnproeverijen of neem gewoon even contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Ja natuurlijk! In de webshop vind je een hele leuke cadeaubon.

wijn-proeven-nijmegen

Staat jouw vraag er niet bij? Dat is oké, je kunt mij heel
gemakkelijk een berichtje sturen. 

Wist je dat ik ook wijnproeverijen verzorg in Den Bosch en Utrecht?

De Wijnles verzorgt wijnproeverijen in Utrecht Nijmegen en in Den Bosch. Kun je niet bij een les in Nijmegen zijn,
sluit dan aan in Den Bosch of Utrecht!

Dit is wat anderen vonden van een wijnles:

Kasper de Jong
2022-11-19
Een compacte les over Spaanse wijnen die door met enthousiasme wordt gegeven. Een aanrader om kennis te maken met wijnopleiding
Mare Rustenburg
2022-11-18
Het was een super leuke avond met lekkere wijn. Anne is enthousiast en je kan met al je vragen bij haar terecht. Zeker een aanrader!
Rik de Groot
2022-11-08
Zoek je een leuke wijncursus met perfecte balans tussen gezelligheid en wat leren? Dan moet je hier zijn! Anne vertelt alles vanuit haar passie en neemt je mee in de wereld van wijn met veel enthousiasme . Wij hadden de cursus over chardonnay. Nooit geweten dat dat zo veelzijdig kan zijn. Was erg gezellig met de groep!
Nanda Merx
2022-11-05
Super leuke en leerzame avond gehad. Anne brengt haar ruime kennis over, in dit geval chardonnay, zo leuk en luchtig over dat het begrijpelijk is en blijft hangen. En de diversiteit aan wijn die wordt geschonken om te proeven is ook top! Samen met onze andere nieuwe wijnvrienden van die avond, hebben we meteen een nieuwe avond geboekt in januari. Zó leuk!
Mick bakker
2022-11-04
Impulsief mijn vriendin verrast met een chardonnay avond! Erg leerzaam en leuk! Je leert waarom je nou juist die ene wijn lekker vindt en je leert de wereld achter chardonnay kennen. Het was leuke groep en Anne is met haar kennis een toplerares!
Mynouk Hendriks
2022-11-02
Leerzame avond met ruimte voor gezelligheid!
Pieter van der Krol
2021-10-20
Wát hebben we een fantastische avond gehad! Het begon al met de voorbereiding: overdag naar de kaasboer om bijpassende kaasjes te kopen. Van Anne hadden we een lijstje gekregen met hapjes die perfect aansluiten bij de wijntjes die we die avond gingen proeven. Ik heb geen enkele kaasnaam goed uitgesproken bij de kaasboer. Maar gelukkig konden ze uit de voeten met het lijstje. Nadat we de vele wijnglazen hadden klaargezet (4 per persoon) ging de deurbel. (De hapjes mochten nog niet op tafel want die zouden de smaakbeleving beïnvloeden) Anne kwam binnen met een kist vol wijn, glazen, aroma- en wijnproefkaarten. Na het uitstallen begon het feest! We kregen les in het proeven van wijn en kregen per wijntje een uitgebreide toelichting. Ook de afkomst van de wijn én hoe je een wijnfles leest, kwam aan bod. Op elke vraag (hoe raar dan ook) kregen we een uitgebreid en deskundig antwoord van Anne. En tijdens het proeven hebben we enorm gelachen. Het voelde alsof Anne een vriendin was die mee borrelde, zo persoonlijk was haar aanpak. Als ware vinologen sloten we het wijnproeven af en kon de borrel (lees: het opdrinken van de flessen wijn + het eten van de hapjes) beginnen. Het was een onwijs leuke avond en hebben genoten en geleerd van Annes aanwezigheid! Een echte aanrader voor een gegarandeerd topavondje!
Gerwin B
2021-10-02
Hele leuke (en lekkere) ervaring! Een gezellige, informele les waarin Anne veel verteld over de wijn en je samen diverse wijnen proeft. Aanrader!
Els Lamers
2021-07-31
Echt iets leren, maar gezellig. Er wordt geluisterd en is alle ruimte voor vragen en gezelligheid. Anne heeft hier echt passie voor wat je merkt tijdens de wijnles. Bedankt! Zeker een aanrader.