fbpx

Wijnproeverij Nijmegen

De wijnles organiseert op een laagdrempelige manier wijnproeverijen in Nijmegen. Omdat het meer is dan een wijnproeverij, noem ik ze wijnlessen! Tijdens een wijnles gaan we natuurlijk ook wijnproeven, waarbij ik je alles vertel over de wijnen, hun herkomst en over de wijnmakers. Maar daarnaast leer ik je ook stap voor stap hoe je de kwaliteit van wijn kunt herkennen. Heel wat meer dan bij een standaard wijnproeverij dus!

Inmiddels als zin gekregen in een gezellige avond wijnproeven? Of wil je graag meer over wijn leren? Schuif dan gezellig aan in Nijmegen, bij Bar Lebowski!

Hoe ziet een wijnproeverij in Nijmegen eruit?

Tijdens een wijnproeverij bij Bar Lebowski in Nijmegen neem ik je mee naar de wereld van de wijn. Iedere les staat in het teken van een thema. Natuurlijk gaan we lekker wijnproeven, daarom staan er per les 5 à 6 wijnen centraal. Ik vertel je alles over de wijnen, hun herkomst en de wijnmakers. En omdat proeven een vak apart is, leer ik je dit stap voor stap op een begrijpelijke manier waarbij we ook naar de kwaliteit van wijn gaan kijken!

Wat gaan we doen:

Wijnproeverij-Nijmegen

🄻🄴🅂🅁🄾🄾🅂🅃🄴🅁:

Een basis wijnles | Nijmegen | 27 augustus

Alles over witte wijn | Nijmegen | 18 september

Een Italiaanse wijnles | Nijmegen | 24 september

Bij alle aankopen via De Wijnles zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Wist je dat wij ook officieel erkende wijncursussen aanbieden in Nijmegen?

Speciaal voor wijnliefhebbers en beginners hebben wij twee praktische en gezellige wijncursussen vorm gegeven.
Af te sluiten met een erkend diploma!

Cadeaubon-de-wijnles

Ook leuk als cadeau!

Wijnlessen worden gegeven op de volgende locatie:

Bar-Lebowski-Nijmegen

Bar Lebowski

Bar Lebowski, sinds februari 2016 de hotspot in het centrum van Nijmegen. Een café om gezellig met elkaar aan de bar of met al jouw vrienden aan een tafel te borrelen. Ze hebben een uitgebreide wijnkaart en heerlijke bar bites. Ook voor een grotere hap kun je bij ze terecht, dus nog even snel iets eten voor de wijnles begint? Dat kan allemaal bij Lebowski!

Praktische informatie

Wie geeft de wijnlessen in Nijmegen?

Voor mijn studie Cultuurwetenschappen woonde ik een half jaar in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Tijdens de vele wijnbezoeken ontstond daar bij mij de liefde en passie voor wijn. Daarna heb ik mijn kennis en vaardigheden uitgebreid in verschillende restaurants en met diverse cursussen. Inmiddels heb ik het Diploma-level van WSET bereikt en deel ik al mijn opgedane kennis en ervaringen graag met anderen!
Liefs, Lotte
Lotte-hoving-wijndocent-de-wijnles
Hoi wijnliefhebbers, Ik mag Anne versterken bij De Wijnles! Als wijndocent neem ik je mee in de wondere wereld van wijn, en hoop ik dat je met iets meer kennis en veel meer enthousiasme de wijnles uitloopt. Je komt mij tegen op de locatie in Nijmegen. Zie ik je snel?!
Liefs, Melissa
wijndocent-melissa-kars
Mijn passie voor wijn (maar ook zeker wijn-spijs combinaties) is een aantal jaren geleden ontstaan toen ik bij de Echoput werkte. Onder leiding van een smaak professor en gerenommeerd chefs en sommeliers heb ik veel van smaak en wijn geleerd. Kort samengevat; een ontzettende leerzame ontdekkingsreis op gebied van smaak, die ik nu graag met jullie zou willen delen! Een carrière ik de sterren horeca ambieer ik niet langer, maar mijn kennis van smaak en wijn overbrengen doe ik met veel liefde. In mijn woonplaats Apeldoorn geef ik jullie graag de kennis en handvatten om zelf thuis te gaan experimenteren met smaak.
Liefs, Thijs
Thijs-bouterse-wijndocent-de-wijnles

Waarom een wijnproeverij in Nijmegen?

Waarom meedoen met een wijnproeverij?

Nou omdat wijn onwijs lekker is, wie wil dat nou niet proeven! Nee, maar even serieus. Wijn is gemaakt om van te genieten en vaak zien we dat er heel moeilijk over wordt gedaan. Zo zonde want veel mensen |waaronder ikzelf een aantal jaar geleden| hebben geen idee wat ze moeten kiezen in de winkel of van een wijnkaart. Om dat nou wat makkelijk te maken kun je meedoen met mijn wijnlessen

Daar leren we op een laagdrempelige manier over wijn. Vertel ik je alles over de wijnen maar neem ik je ook mee bij het lezen van etiketten, leg ik lastige wijntermen super simpel uit en is er veel tijd voor gezellige gesprekken en persoonlijke verhalen! Daarnaast proef je ook nog eens zo’n 5 à 6 wijnen per les, perfect dus om te ontdekken wat jij nou lekker vindt.

Iedere wijnles heeft zijn eigen thema, zodat jij zelf kunt kiezen waar je meer over zou willen leren.

Wijnproeverij Nijmegen Anne Arts
Foto gemaakt door Isabella Verduyn

Als eerst op de hoogte zijn?

Wil jij als eerst op de hoogte zijn van nieuwe wijnlessen & evenementen in Nijmegen?
Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en blijf helemaal up to date!

Wijn-inschenken

Het antwoord op al je vragen over een wijnproeverij in Nijmegen...

Bij een wijnproeverij maak je kennis met meerdere soorten wijn waar kort iets over wordt verteld. Bij een wijnles zoeken we meer de diepgang op en leer ik je alles over de wijnen die we gaan proeven. Door stap voor stap een wijn te proeven leer ik je ook naar de kwaliteit van wijn te kijken! Heel wat meer dus dan bij een standaard wijnproeverij.

Yes! Naast heerlijke wijnen verrast Lebowski Nijmegen je ook met een plankje vol lekkers.

Ja zeker, Bar Lebowski Nijmegen biedt heerlijke gerechten waar je voor of na de wijnles van kunt genieten. Tijdens de wijnles is het helaas niet mogelijk om te bestellen.

14 dagen voorafgaand aan de wijnles is het mogelijk om je ticket kosteloos te annuleren, daarna helaas niet meer. Zie onze algemene voorwaarden.

Ja hoor! Ik kan een wijnles ook bij jou thuis of op één van de locaties verzorgen! Neem een kijkje bij wijnproeverijen of neem gewoon even contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Ja natuurlijk! In de webshop vind je een hele leuke cadeaubon.

Wijn-Anne-Arts

Staat jouw vraag er niet bij? Dat is oké, je kunt mij heel
gemakkelijk een berichtje sturen. 

Dit is wat anderen vonden van een wijnles:

Lynn Draaijer
2023-05-17
Ontzettend leuke manier om bezig te zijn met wijn. Anne neemt je mee in de manier waarop je een wijn ontleed en samen ga je op ontdekkingsreis. Zelf heb ik de Nederlandse wijnles gevolgd. Leuk om te zien wat Nederland te bieden heeft qua wijn en smaken. Een top avond gehad door Anne!
Ilse Reijnen
2023-05-10
Echt een aanrader! Inmiddels hebben we met onze vriendengroep alweer twee superleuke en leerzame lessen van Anne gevolgd. Anne weet een ontzettend fijne sfeer te creëren waarin zowel kennis als gezelligheid worden gecombineerd met lekkere wijn en bijpassende hapjes :) Wat ons betreft gaan er zeker meerdere lessen volgen!
Stefanie Lamers
2023-04-13
Anne maakt over wijn leren leuk & toegankelijk. Met leuke feitjes, genoeg te proeven & fijne hand-outs, was het een super leuke avond uit.
Tessa van der Wel
2023-04-13
Anne is enthousiast, erg kundig en duidelijk in haar uitleg. Erg gezellige en leerzame avond gehad. En lekkere wijn!
Manfred Cantrijn
2023-04-01
Superleuke en enthousiaste Anne, weet veel van de wijnen en weet theorie en praktijk goed te combineren. We gaan zeker voor een vervolg (SDEN2).
Anne Amsterdam
2023-03-22
Superleuke avond gehad. Anne weet haar kennis op een speelse manier over te brengen. Goede balans tussen leerzaam en gezellig.
Machteld Menkveld
2023-03-22
Leuke informatie bij lekkere wijnen. Goed te volgen en gezellig
Eva Hebbink
2023-02-15
Enorm leuke les van Anne. Heel laagdrempelig in een gezellige leuke setting.
Ontvang het laatste nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

krijg een seintje zodra er nieuwe wijnlessen, -cursussen en evenementen online staan.