Wijncursus Den Bosch

Een wijncursus |in Den Bosch| voor wie meer wilt leren over wijn. Want hoe leuk is het om meer te weten over dit vloeibare goud. Als wijnliefhebber kun je starten met de introductiecursus, deze cursus wordt in twee avonden gegeven en het examen is niet verplicht. Je kunt het zien als een introductie tot de wereld van de wijn.
Voor wie meer diepgang zoekt is de beginnerscursus perfect. Hier gaan we al wat serieuzer te werk. In vijf avonden doorlopen we de hele basis van wijn en bespreken we de belangrijkste wijngebieden wereldwijd. Die we natuurlijk ook allemaal gaan proeven, vervelend hé zo’n wijncursus!

Wat houdt een wijncursus in?

Voor iedereen die zijn of haar wijnkennis naar een hoger niveau wil tillen biedt De Wijnles wijncursussen aan. Tijdens een wijncursus leer je de wereld van wijn beter kennen.

Het woord zegt het al, het is een cursus over wijn. Je leert waar wijn vandaan komt, hoe het wordt gemaakt, welke bekende wijngebieden er zijn en welke stijlen ze produceren. Ook het proeven komt aan bod, met maar liefst 8 tot 10 wijnen per avond leer je zo de verschillende stijlen van elkaar te onderscheiden maar ook wat jouw persoonlijke smaak is!

Op dit moment biedt De Wijnles twee niveau’s aan: de introductiecursus |SDEN1| en de beginnerscursus |SDEN2|. Beide erkende opleidingen die af te sluiten zijn met een landelijk erkend diploma.

Wijncursus-den-bosch
Anne-Arts

Wie geeft de wijncursus in Den Bosch?

Anne Arts

Ja, ik heb de leukste baan van de wereld. Ik mag namelijk lesgeven over wijn! En hoewel lesgeven iets is wat ik al jaren doe |lees 10 jaar| is het onderwerp wel degelijke veranderd de afgelopen jaren. Ik was voorheen namelijk leerkracht in het basisonderwijs. Dat heb ik inmiddels achter mij gelaten om mij volledig op mijn tweede passie te storten: wijn!

Na het behalen van mijn WSET level 3 |advanced internationaal wijnbrevet| besloot ik om mijn liefde voor wijn met jullie te gaan delenIk begon met het geven van wijnproeverij met een educatief tintje en al snel begonnen mijn leuke gasten vragen te stellen, of ze ook een wijncursus bij mij konden volgen. En zie hier, vanaf 2023 kun je de officieel erkende opleidingen SDEN 1 en SDEN 2 bij mij, in Den Bosch, volgen! Hoe leuk is dat!

SDEN 1

Introductiecursus

115,-

Incl. btw, lesmateriaal en wijnen. Excl. examen

De introductiecursus is perfect voor de wijnliefhebber die graag meer over wijn te weten wilt komen maar niet direct een lange wijncursus wilt volgen. 

In twee avonden proeven we maar liefst 16 tot 20 wijnen! Ik leer je stap voor stap een wijn te proeven en de kwaliteit van wijn te beoordelen. Een leuke bijkomstigheid is de ontdekking van je eigen smaak, welke wijn vind jij nou het aller lekkerst.

Een perfecte kennismaking met de wereld van de wijn!

Wijncursus Den Bosch SDEN 1
Marie Den Bosch

Waar worden de wijncursussen gegeven?

Marie, de knapste huiskamer van Den Bosch. Met haar gunstige centrale liggen met het centraal station en de Wolvenhoek op loopafstand, is dit de perfecte locatie voor een wijncursus. 

Praktische informatie:

SDEN 2

Beginnerscursus

315,-

Incl. btw, lesmateriaal en wijnen. Excl. examen

De beginnerscursus is zowel voor de wijnliefhebber die graag meer wilt leren over wijn, als voor medewerkers om advies te geven in een winkel of restaurant. Deze cursus biedt wat meer diepgang dat de introductiecursus. 

In vijf avonden leer ik je de basis van wijn, die al start in de wijngaard. We bespreken hoe wijn wordt gemaakt, wat daar allemaal bij komt kijken, de belangrijkste wijnstreken en leer ik je natuurlijk stap voor stap een wijn te proeven. Gedurende de cursus maak jij kennis met ongeveer 50 wijnen!

Een fijne cursus waar theorie en praktijk dus mooi samenkomen. 

Wijncursus Den Bosch SDEN 2
Wijnen-tijdens-een-wijncursus-den-bosch

Het antwoord op al je vragen over een wijncursus in Den Bosch...

De introductiecursus bestaat uit 2 avonden en de beginnerscursus uit 5 avonden.

Voor de introductiecursus betaal je 115,- euro en voor de beginnerscursus 315,-. Dit is incl. lesmateriaal, 8 tot 10 wijnen per avond en btw. Het examen is voor beide cursussen apart af te nemen. Dit gaat via SDEN.

Het examen voor de introductiecursus neem je online af en kost je 15,-. Voor de beginnerscursus in het examen klassikaal, hier betaal je 85,- voor. De examens worden geregeld voor de SDEN.

De examens worden geregeld door de SDEN zelf. Ik neem de examens niet zelf af waardoor ze niet inclusief zijn bij de wijncursus.

Ja natuurlijk! In de webshop vind je een hele leuke cadeaubon.

De inhoud van een wijncursus:

SDEN 1

Introductiecursus

115,-

SDEN 2

Beginnerscursus

315,-

Als eerst op de hoogte zijn?

Wil jij als eerst op de hoogte zijn van nieuwe wijncursus data? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en blijf helemaal up to date!

Wijnproeverij