Wijncursus Den Bosch

Wat houdt een wijncursus in?

Voor iedereen die zijn of haar wijnkennis naar een hoger niveau wil tillen biedt De Wijnles wijncursussen aan. Tijdens een wijncursus leer je de wereld van wijn beter kennen.

 

Zo leer je waar wijn vandaan komt, hoe het wordt gemaakt, welke bekende wijngebieden er zijn en welke stijlen ze produceren. Ook het proeven komt aan bod, met maar liefst 8 tot 10 wijnen per avond leer je zo de verschillende stijlen van elkaar te onderscheiden maar ook wat jouw persoonlijke smaak is!

 

Op dit moment biedt De Wijnles twee niveau’s aan: de introductiecursus |SDEN1| en de beginnerscursus |SDEN2|. Beide opleidingen zijn af te sluiten met een landelijk erkend diploma.

Nog niet helemaal zeker of een wijncursus iets voor jouw is? Sluit dan eerst aan bij een wijnles!

Wijncursus-Den-Bosch-Anne-Arts
Foto gemaakt door Isabella Verduyn
Marie Den Bosch

Waar worden de wijncursussen gegeven?

Marie, de knapste huiskamer van Den Bosch. Met haar gunstige centrale ligging met het centraal station en de Wolvenhoek op loopafstand, is dit de perfecte locatie voor een wijncursus. Het is knus, huiselijk en gezellig. Precies waar ik zo gek op ben. En wil jij voor of na de cursus nog een hapje of een drankje scoren, je loopt zo de Korte Putstraat in: DÉ terrasstraat van Nederland!

Praktische informatie:

SDEN 1

Introductiecursus

115,-

Incl. wijnen. Excl. lesboek en examen

De introductiecursus is perfect voor de wijnliefhebber die graag meer over wijn te weten wilt komen maar niet direct een lange wijncursus wilt volgen. 

 

In twee avonden proeven we maar liefst 16 tot 20 wijnen! Ik leer je stap voor stap een wijn te proeven en de kwaliteit van wijn te beoordelen. Een leuke bijkomstigheid is de ontdekking van je eigen smaak, welke wijn vind jij nou het aller lekkerst.

 

Een perfecte kennismaking met de wereld van de wijn!

 

Eerst een losse les meedoen? Sluit dan aan bij een wijnles!

 

**
Datums:

Voorjaar | Woensdag 21 & 28 juni | vol
Najaar | Dinsdag 5 & 19 september 

Wijncursus-Den-Bosch-SDEN1-Anne-Arts
Foto gemaakt door Isabella Verduyn
Wijncursus-Den-Bosch-SDEN2
Foto gemaakt door Isabella Verduyn

SDEN 2

Beginnerscursus

315,-

Incl. wijnen. Excl. lesboek en examen

De beginnerscursus is zowel voor de wijnliefhebber die graag meer wilt leren over wijn, als voor medewerkers om advies te geven in een winkel of restaurant. Er is geen vooropleiding nodig.

 

In vijf avonden leer ik je de basis van wijn, die al start in de wijngaard. We bespreken hoe wijn wordt gemaakt, wat daar allemaal bij komt kijken, de belangrijkste wijnstreken en leer ik je natuurlijk stap voor stap een wijn te proeven. Gedurende de cursus maak jij kennis met ongeveer 40 wijnen!

 

Een fijne cursus waar theorie en praktijk dus mooi samenkomen. 

 

Eerst een losse les meedoen? Sluit dan aan bij een wijnles!

 

**
Datums:

Najaar | Dinsdag 3, 10, 24, 31 okt & 14 nov

Wie geeft de wijncursus in Den Bosch?

Anne Arts

Ja, ik heb de leukste baan van de wereld. Ik mag namelijk lesgeven over wijn! En hoewel lesgeven iets is wat ik al jaren doe |lees 10 jaar| is het onderwerp wel degelijke veranderd de afgelopen jaren. Ik was voorheen namelijk leerkracht in het basisonderwijs. Dat heb ik inmiddels achter mij gelaten om mij volledig op mijn tweede passie te storten: wijn!

Na het behalen van mijn WSET level 3 |advanced internationaal wijnbrevet| besloot ik om mijn liefde voor wijn met jullie te gaan delenIk begon met het geven van wijnproeverij met een educatief tintje en al snel begonnen mijn leuke gasten vragen te stellen, of ze ook een wijncursus bij mij konden volgen. En zie hier, vanaf 2023 kun je de officieel erkende opleidingen SDEN 1 en SDEN 2 bij mij, in Den Bosch, volgen! Hoe leuk is dat!

Anne-Arts-Wijndocent
Foto gemaakt door Isabella Verduyn
Wijn-Anne-Arts

Staat jouw vraag er niet bij? Dat is oké, je kunt mij heel
gemakkelijk een berichtje sturen. 

Het antwoord op al je vragen over een wijncursus in Den Bosch...

De introductiecursus bestaat uit 2 avonden en de beginnerscursus uit 5 avonden.

Voor de introductiecursus betaal je 115,- euro en voor de beginnerscursus 315,-. Dit is incl. wijnen en excl. lesboek en examen. Het lesboek raad ik zeer aan, zeker als je ook het examen wil gaan doen! 

Het lesboek voor de introductiecursus kost 7,50 en voor de beginnerscursus 32,-. Het lesboek raad ik zeer aan voor mensen die ook deel willen nemen aan het examen!

Het examen voor de introductiecursus neem je online af en kost je 15,-. Voor de beginnerscursus in het examen klassikaal, hier betaal je 85,- voor. De examens worden geregeld door de SDEN.

Ja natuurlijk! In de webshop vind je een hele leuke cadeaubon.

Annuleren van de cursus kan tot 14 dagen voorafgaand aan de startdatum, kosteloos. 

Er vindt geen restitutie van betaling of aanbetaling plaats indien de cursist door omstandigheden verhinderd is aanwezig te zijn bij een cursus, les of evenement of een deel van een cursus, les of evenement. Er is geen recht op vervangende cursus/lesdagen.

Zie onze algemene voorwaarden.

Bij twijfel kun je altijd even een berichtje sturen, ik denk graag met je mee.

Weet je nog niet helemaal zeker of een cursus echt passend is bij jou? Sluit dan eerst aan bij een wijnles. Op die manier krijg je een goede indruk!

Nee, voor beide cursussen |SDEN 1 & SDEN 2| is een vooropleiding niet nodig! Bij beide cursussen kun je instromen als beginner.

Inhoud

SDEN 1

Introductiecursus

115,-

SDEN 2

Beginnerscursus

315,-

Als eerst op de hoogte zijn?

Wil jij als eerst op de hoogte zijn wanneer een nieuwe wijncursus start? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en blijf helemaal up to date!

Wijnproeverij