fbpx

Frankrijk | Reims

Reims is een prachtige stad gelegen in de regio Champagne-Ardenne in Frankrijk. Het staat wereldwijd bekend als de thuisbasis van de beroemde champagneproductie en heeft een rijke geschiedenis en cultuur.

Voor wijnliefhebbers is een bezoek aan Reims een must vanwege de vele champagnehuizen en wijngaarden in de omgeving. De stad heeft een lange traditie in de productie van champagne en is de thuisbasis van enkele van de meest gerenommeerde champagnehuizen ter wereld, zoals Veuve Clicquot, Taittinger en Pommery. 

Een bezoek aan Reims biedt wijnliefhebbers de mogelijkheid om de champagnehuizen te bezoeken en meer te leren over het productieproces van deze sprankelende wijn. Je kunt rondleidingen volgen door de kelders, waar de champagne wordt bewaard en gerijpt, en proeverijen bijwonen om verschillende champagnes te proeven en te leren over de verschillende smaken en stijlen.

Naast de champagneproductie heeft Reims ook een rijke geschiedenis en architectuur. De stad staat bekend om zijn prachtige gotische kathedraal, de Notre-Dame de Reims, waar de Franse koningen werden gekroond. Het is een UNESCO-werelderfgoed en een indrukwekkend voorbeeld van gotische kunst en architectuur.

Daarnaast heeft Reims ook andere bezienswaardigheden, zoals het Paleis van Tau, dat vroeger diende als residentie voor de aartsbisschoppen van Reims, en het Musée des Beaux-Arts, waar je kunt genieten van kunstwerken uit verschillende periodes.

Kortom, Reims is een stad die de moeite waard is voor wijnliefhebbers vanwege de champagneproductie en de mogelijkheid om champagnehuizen te bezoeken en te proeven. Daarnaast biedt de stad ook een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed om van te genieten.
Ontvang het laatste nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

krijg een seintje zodra er nieuwe wijnlessen, -cursussen en evenementen online staan.